Centrum Kultury Zamek

- strona główna

Films for Food: \Cooking Up a Tribute

Obojętnie, jak dobrym jesteś kucharzem, musisz uczyć się przez całe życie. Wiedzą o tym bracia Roca – właściciele jednej z najlepszych restauracji na świecie, którzy zdecydowali się zawiesić działalność swojej restauracji i na pięć tygodni wyruszyć w podróż. W jej trakcie odwiedzają cztery kraje, by przywieźć stamtąd przepisy na nowe dania. Przyrządzają je z szacunkiem dla "oryginalnych wersji", a jednocześnie reinterpretują je na swój własny, autorski sposób, adaptując do stylu swojej restauracji i hiszpańskiej kuchni. El Celler de Can Roca w Gironie to miejsce legendarne - ogłoszona najlepszą restauracją świata The World’s 50 Best Restaurants, ma trzy gwiazdki Michelin. Tworzy ją trzech braci pochodzących z rodziny od lat związanej z gastronomią: Joan, szef kuchni, Josep, sommelier oraz Jordi, szef cukierni. Kontynuując rodzinne i narodowe tradycje, przyczyniają się do rozwoju nowoczesnej kuchni hiszpańskiej i światowego fine-diningu.

 

Tytuł oryginalny: Cooking Up a Tribute

reż. reż. Luis Gonzalez, Andrea Gómez, Niemcy, 2015, 87'

Film dokumentalny.

Występują: Joan RocaJordi RocaJosep Roca

Film w języku hiszpańskim z polskimi napisami.


Bilety: 20 zł

Kup bilet BILET
Zwiastun:

POKAZY W RAMACH POZNAŃ FOOD DAYS

Data
Kategorie
Uczestnicy
Ładowanie

WSPÓŁPRACA

Ta strona korzysta z plików cookie

Aby pozostawić tylko niezbędne cookie lub dostosować zgody na cookie analityczne lub marketingowe (które nie są niezbędne), dokonaj wyboru poniżej i kliknij "Zezwól na wybrane" Sprawdź Politykę prywatności aby uzyskać więcej informacji.